Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ...

Σήμερα, 4 Οκτωβρίου του 2009, το σημαντικό δεν είναι οι εκλογές. Το σημαντικό έχει σχέση με την μπάλα...

Δεν είναι μόνο το ντέρμπυ στην Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Είναι και κάτι ακόμα, πιο σημαντικό. Κάτι "επετειακό", αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το επίθετο για κάτι τόσο οδυνηρό.

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1999, ο ΠΑΟΚ είχε αποσπάσει την ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Λίγο πριν τα διόδια στα Τέμπη στις 04:30 τα ξημερώματα, ο οδηγός ενός λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς έχασε τον έλεγχο. Το λεωφορείο συγκρούστηκε μ' ένα φορτηγάκι και κατέληξε σ' ένα χαντάκι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Από τους 77 οπαδούς που επέβαιναν στο λεωφορείο, ανασύρθηκαν έξι νεκροί και 33 τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Κάθε μεγάλη ομάδα ξέρει να σέβεται και να τιμά τους οπαδούς της, πόσο μάλλον τους νεκρούς της. Στο σημείο εκείνο των Τεμπών αναγράφεται: "Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα". Το μνημόσυνο των αδικοχαμένων οπαδών θα τελεστεί την επόμενη Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, με παρευρισκόμενους όλη την ομάδα και τον πρόεδρο.

Τέλος, στον αυριανό αγώνα κόντρα στον Ηρακλή, τα μόνα πανό που θα κρεμαστούν θα είναι αυτά που θα φέρουν τα ονόματα των έξι νεκρών οπαδών.

Τα ονόματα των έξι νεκρών:

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ (20 ΧΡΟΝΩΝ)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ (25 ΧΡΟΝΩΝ)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΟΒΑ (18 ΧΡΟΝΩΝ)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ (22 ΧΡΟΝΩΝ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ (22 ΧΡΟΝΩΝ)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (17 ΧΡΟΝΩΝ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: