Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ΣΚΑΟΥΤΕΡΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ.

"Από 'δω, από 'κει, ψάξε ψάξε σύγκρινε..." λέει σε μια διαφήμιση. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Ολυμπιακός (το καλοκαίρι), εάν θέλει να αποφύγει του χρόνου τα φετινά λάθη.

Ο Βαλβέρδε πήγε από 'κει που 'ρθε. Ήρθε ο Κετσπάγια για να διαλύσει την όποια προετοιμασία. Τα 'κανε μπουρδέλο, έφυγε. Έκατσε για λίγο στο τιμόνι ο Μπάντοβιτς, πήρε νίκη με την Άλκμααρ και διπλό με τον ΠΑΟΚ και μετά ήρθε κι έκατσε στον πάγκο ο Ζίκο. Πήγε την ομάδα στους "16", πάτησε κορυφή κι έφτασε και στο -8. Ένα μάτσιο χάλια... Πάει κι αυτός σπίτι του, με τον Μπάντοβιτς να επανέρχεται...

Ο Μπάντοβιτς, όμως, είναι σκάουτερ. Δεν είναι προπονητής. Και κατ' εμέ, αυτό φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο ματς με την Μπορντώ. Έβγαλε τον Λεντέσμα για να βάλει τον Ζαϊρί. Ο Λεντέσμα ήταν αυτός ο οποίος είχε αναλάβει τον Γκουρκούφ, τον ποιοτικότερο παίχτη τής Μπορντώ. Βγάζοντας, λοιπόν, τον Λεντέσμα, ο Ολυμπιακός έχασε κάτι απ' το κέντρο. Ο Ζαϊρί έχει στυλάκι μπαλαρίνας και "κουβαλάει τρέλα", όπως επισήμανε στην μετάδοση ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Όμως, η αλλαγή δεν είχε λογική. Θα ήταν πολύ προτιμότερο να έβγαινε ο Στολτίδης, ο οποίος εξ' αρχής έκανε λάθη και δεν πατούσε καλά. Αν δεν έβγαινε ο Στολτίδης, ας έβγαινε ο σκόρερ τού ακυρωθέντος γκολ τού Ολυμπιακού, ο Μαρέσκα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ανύπαρκτος στο ματς κι έκανε κάποια λάθη, ο Μπάντοβιτς θα μπορούσε να βγάλει αυτόν. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν έπρεπε να βγει ο Λεντέσμα.

Εάν ο προπονητής τού Ολυμπιακού ήθελε να ρισκάρει και να ρίξει βάρος στην επίθεση, θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει τον Νταρμπισάιρ στο ματς, για να παίξει μαζί με τον Μήτρογλου μπροστά. Να έπαιζε 4-4-2, με Λούα Λούα και Ζαϊρί στα πλάγια και Μήτρογλου μαζί με Νταρμπισάιρ μπροστά. Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Από την άλλη, ούτε οι φάσεις έκατσαν στον Ολυμπιακό (έκανε πολλές περισσότερες από την Μπορντώ) και τέλος, ο Γουέμπ έκανε πολλά και τραγικά λάθη. Εκτός από το ότι ακύρωσε καθαρό (για μένα και για πολλούς άλλους) γκολ, έδωσε ανάποδα κόρνερ-άουτ και δεν μπορούσε να αποφασίσει σωστά για το αν έπρεπε να δίνεται σε κάποιες φάσεις πλεονέκτημα ή φάουλ. Το κορυφαίο, μαζί με την ακύρωση τού γκολ, ήταν η αλλαγή στο πλάγιο. Ρε γαμώ το κεφάλι σου...

Η ρεβάνς θα παιχτεί στις 17 Μαρτίου στη Γαλλία, όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση. Η Μπορντώ ήταν πολύ υποτονική, χωρίς αυτό να αναιρεί την περισσή μεθοδικότητα που επέδειξε. Δεν τρόμαξε όπως περιμέναμε πολλοί, δε θύμιζε την ομάδα των προηγούμενων μηνών. Ο Ολυμπιακός, μετά το περσινό στραπάτσο με την Σαιντ Ετιέν, πήγε υπερβολικά επιφυλακτικός και δεν του βγήκε. Το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν τα γνωστά. Μεταγραφές, αλλαγές, μεταγραφές, αλλαγές, μεταγραφές, αλλαγές... Κάθε χρόνο το λέμε, όμως σε περίπτωση (1 στις 100) που ο Ολυμπιακός χάσει το φετινό πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένα κίνητρο παραπάνω για τον Κόκκαλη κι όλους τους άλλους να δουλέψουν.

Τέλος, ενδεχομένως να παίξει ρόλο ότι το αμέσως επόμενο ματς μετά τη ρεβάνς είναι το ντέρμπυ τής χρονιάς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Θα είναι τεράστια μπούρδα τού Ολυμπιακού να επικεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα και να παραμελήσει την Ευρώπη. Μπορεί η Μπορντώ να είναι εξαιρετική ομάδα, όμως δεν συγκρίνεται με την Τσέλσι ή την Γιουβέντους που είχε ο Ολυμπιακός για αντιπάλους στις προηγούμενες προκρίσεις του. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει μία ιστορική πρόκριση στους "8" τού Τσάμπιονς Λιγκ κι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Από 'κει κι έπειτα, φυσικά και θα πρέπει να γίνει συντήρηση δυνάμεων ώστε οι παίχτες να μπορούν να κερδίσουν και τον αγώνα στο ΟΑΚΑ. Όπως και να 'χει, θέλουμε ΠΡΟΚΡΙΣΗ και ΔΙΠΛΟ στο ΟΑΚΑ, θέλουμε ΠΡΟΚΡΙΣΗ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κάρολε!
Ειναι γεγονός ότι γράφεις εξαιρετικα. Συνέχισε.
Και εμεις θα συνεχίσουμε να σε διαβάζουμε.
Οταν τελειώσεις τις σπουδές σου και υπάρχουμε ακόμη σε θέλουμε στην εφημερίδα μας.

Οι αθλητικογράφοι

Karolos27 είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.